• Інфо
  • RSS
  • Email
  • Twitter
  • Facebook
Готуємо відмінно! Найкращі страви української кухні. Перші блюда, другі блюда, дисерти, солодощі, салати, випічки, страви з м'ясом та вегетиріанські страви, Все для хорошого гурмана!
  • Головна
  • Салати
  • Випічка
    • Штрудлі
    • Пироги
    • Запіканка
    • Піца
  • Солодощі
    • Дисерти
    • Млинці (налісники)
    • Варення
    • Морозиво
    • Торти
    • Сирники
    • Бабки солодкі
    • Печиво
    • Оладки
  • Перші страви
    • Борщ
    • Розсольник
    • Капусняки
    • Юшки
    • Супчики
  • Другі страви
    • Голубці
    • Вареники
    • Птиця
    • Бабки
    • Телятина
    • Свинина
    • Страви з картоплі
    • Котлети
    • Омлети
    • Страви з баклажанів
    • Млинці
    • Страви з риби
    • Страви з грибами
    • Плов
    • Шашлик
    • Кролик
    • Баранина
    • Страви з цвітної капусти
  • Українські напої
    • Квас
    • Узвар
  • Свята
  • Консервація
    • Огірочки
    • Помідори
Лютий 21, 2019 5:43 am Ви знаходитесь тут:Головна Перші страви Борщ Борщ український

Борщ український

629 смачно Добавлено 27.10.2012 | Прокоментуй!

Борщ український

Витрати продуктів на одну порцію:

  • буряки 75 г,
  • капуста білоголовкова 50 г,
  •  картопля 106 г,
  •  морква 25 г,
  •  петрушка (ко­рінь) 10 г,
  • цибуля 18 г,
  •  часник 2 г,
  •  томат-пюре 15 г,
  •  перець свіжий солодкий 14 г,
  •  борошно 3 г,
  • сало шпик 6 г,
  •  жир кулінарний 10 г,
  •  цукор 5 г,
  • оцет 9%-ний 2,5 г,
  • перець чорний молотий 0.02 г,
  •  лавровий лист 0,01 г,
  •  бульйон або вода 350 г,
  • зелень 3 г,
  •  сметана 10 г,
  • м’ясо варене яловиче або свиняче — 35 г.

Буряки промивають, нарізають соломкою, солять, збризкують оцтом, перемішують, кладуть у каструлю з невеликою кількістю жир­ного бульйону, додають томат-пюре, цукор і тушкують до напівготовності.

Цибулю, моркву та петрушку нарізають соломкою й пасерують на салі.

Обчищену картоплю нарізають часточками, кладуть у процідже­ний бульйон або воду, доводять до кипіння, додають нарізану солом­кою свіжу білоголовкову капусту, солодкий перець і варять 10—15 хв. Після цього в каструлю кладуть тушковані буряки, пасеровані моркву, петрушку і варять 5—7 хв., стежачи, щоб картопля й капуста не розварилися.

Борщ заправляють пасерованим борошном, розведеним бульйо­ном. Наприкінці варіння солять, додають чорний перець, лавровий лист, сало, товчене з часником, доводять до кипіння і дають настояти­ся протягом 15—20 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з борщем кладуть сметану, порцію вареного м’яса і посипають зеленню петрушки та кропу.

До борщу окремо можна подавати пампушки з часником по 2 шт. на одну порцію.

About admin

View all posts by admin →

Leave a Reply Cancel reply

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*

CAPTCHA Image
Refresh Image

*

Популярні

  • Банановий мармелад
    Банановий мармелад 4 коментарі
  • Курячі гомілки, запечені в листковому тісті
    Курячі гомілки, запечені в листковому тісті 3 коментарі
  • Торт “Хвилі Дунаю”
    Торт “Хвилі Дунаю” 2 коментарі

Останні

  • Солоденькі млинці до масляної
    Солоденькі млинці до масляної лютого 2, 2015
  • Смачнющі баклажани: коли за вікном холодно
    Смачнющі баклажани: коли за вікном холодно грудня 15, 2014
  • Кабачковий торт: вегетеріанська насолода
    Кабачковий торт: вегетеріанська насолода грудня 14, 2014

Коментарі

  • Янат: !!!...
  • Янат: 5 +...
  • Янат: чарівний смак, хоч і сама пекла...

Теги

Солодощі дисерт крильця курка приготування пісних страв пісні страви піст найкращі страви з баклажанів страви до посту

до слова

Тут їли різнії потрави,
І все з полив`яних мисок,
І самі гарнії приправи
З нових кленових тарілок:
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підливою індик;
На закуску куліш і кашу,
Лемішку, зубці, путрю, квашу
І з маком медовий шулик.
П`ять казанів стояло юшки,
А в чотирьох були галушки,
Борщу трохи було не з шість,
Баранів тьма була варених,
Гусей, курей, качок печених...
І ласощі все тілько їли,
Сластьони, коржики, стовпці,
Варенички пшеничні, білі,
Пухкі з кав`яром буханці;
Був борщ до шпундрів з буряками,
А в юшці потрух з галушками,
Потім до соку каплуни;
Зотріпки баба-шарпанина,
Печена з часником свинина,
Крохмаль, який їдять пани.

І.П. Котляревський

наші гурмани

Advertisement
© 2019 Готуємо відмінно!. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. Локализация: темы wordpress