• Інфо
  • RSS
  • Email
  • Twitter
  • Facebook
Готуємо відмінно! Найкращі страви української кухні. Перші блюда, другі блюда, дисерти, солодощі, салати, випічки, страви з м'ясом та вегетиріанські страви, Все для хорошого гурмана!
  • Головна
  • Салати
  • Випічка
    • Штрудлі
    • Пироги
    • Запіканка
    • Піца
  • Солодощі
    • Дисерти
    • Млинці (налісники)
    • Варення
    • Морозиво
    • Торти
    • Сирники
    • Бабки солодкі
    • Печиво
    • Оладки
  • Перші страви
    • Борщ
    • Розсольник
    • Капусняки
    • Юшки
    • Супчики
  • Другі страви
    • Голубці
    • Вареники
    • Птиця
    • Бабки
    • Телятина
    • Свинина
    • Страви з картоплі
    • Котлети
    • Омлети
    • Страви з баклажанів
    • Млинці
    • Страви з риби
    • Страви з грибами
    • Плов
    • Шашлик
    • Кролик
    • Баранина
    • Страви з цвітної капусти
  • Українські напої
    • Квас
    • Узвар
  • Свята
  • Консервація
    • Огірочки
    • Помідори
Лютий 17, 8428 3:50 pm Ви знаходитесь тут:Головна Другі страви Холодець

Холодець

670 смачно Добавлено 18.03.2013 | Прокоментуй!

Холодець

Інгредієнти на 4-4,5 л. води:

  • свиняча ніжка (ратиця / коліно і вище) – 1 кг.
  • яловича ніжка – 1 кг.
  • цибуля – 250 гр.
  • морква – 250 гр.
  • корінь петрушки – 100 гр.
  • часник – 2-3 зубчики
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • духмяний перець горошком – 4-5 шт.
  • сіль, чорний мелений перець за – смаком

Приготування холодцю:

Готується ця смачна і ситна страва довго, але зовсім нескладно. Для того, щоб холодець гарантовано застиг без додавання желатину, його, як правило, варять на свинячих ніжках. Брати можна як частину ніжки з ратицями, так і верхню частину від коліна. Для кращого смаку до свинячих ніжок додають м’ясо (обов’зково на кісточці) курятини, яловичини, кролятини та ін.

М’ясо добре помити і замочити в холодній воді на 2-3 год. Потім ще раз його промити, залити холодною водою і на великому вогні швидко довести до кипіння. Як тільки вода закипить (важливо не прогавити цей момент), вогонь зменшити, зібрати піну і варити м’ясо на дуже малому вогні (так, щоб бульйон навіть не кипів, а злегка томився) 7-9 год., поки м’ясо не буде легко відділятися від кісток.
Якщо бульйон варити при більшому кипінні він помутніє.
Приблизно за 2 год. до кінця приготування бульйону, покласти в нього очищені цибулю (її можна надрізати навхрест), коріння петрушки і моркви.
За 20 хв. до кінця приготування до бульйону додати лавровий лист і духмяний перець. Потім з каструлі вийняти моркву і м’ясо з кістками, а бульйон процідити через дрібне сито.
Через 5-10 хв. з поверхні бульйону зняти жир, а м’ясо порвати руками або порізати ножем на невеликі шматки. Також довільними шматками порізати моркву.
Проціджений бульйон довести до кипіння, зменшити вогонь, додати дрібно порізаний або вичавлений через часникодавку часник, поперчити, посолити з невеликим “запасом” (оскільки м’ясо і морква не солені) і дати покипіти 1 хв.
В тарілки рівномірно викласти м’ясо з морквою і, за допомогою ополоника, розлити бульйон. Поставити на холод приблизно на 5 год. до застигання.

Смачного!!!

About admin

View all posts by admin →

Leave a Reply Cancel reply

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*
*

CAPTCHA Image
Refresh Image

*

Популярні

  • Банановий мармелад
    Банановий мармелад 4 коментарі
  • Курячі гомілки, запечені в листковому тісті
    Курячі гомілки, запечені в листковому тісті 3 коментарі
  • Торт “Хвилі Дунаю”
    Торт “Хвилі Дунаю” 2 коментарі

Останні

  • Солоденькі млинці до масляної
    Солоденькі млинці до масляної лютого 2, 2015
  • Смачнющі баклажани: коли за вікном холодно
    Смачнющі баклажани: коли за вікном холодно грудня 15, 2014
  • Кабачковий торт: вегетеріанська насолода
    Кабачковий торт: вегетеріанська насолода грудня 14, 2014

Коментарі

  • Янат: !!!...
  • Янат: 5 +...
  • Янат: чарівний смак, хоч і сама пекла...

Теги

Солодощі дисерт крильця курка приготування пісних страв пісні страви піст найкращі страви з баклажанів страви до посту

до слова

Тут їли різнії потрави,
І все з полив`яних мисок,
І самі гарнії приправи
З нових кленових тарілок:
Свинячу голову до хріну
І локшину на переміну,
Потім з підливою індик;
На закуску куліш і кашу,
Лемішку, зубці, путрю, квашу
І з маком медовий шулик.
П`ять казанів стояло юшки,
А в чотирьох були галушки,
Борщу трохи було не з шість,
Баранів тьма була варених,
Гусей, курей, качок печених...
І ласощі все тілько їли,
Сластьони, коржики, стовпці,
Варенички пшеничні, білі,
Пухкі з кав`яром буханці;
Був борщ до шпундрів з буряками,
А в юшці потрух з галушками,
Потім до соку каплуни;
Зотріпки баба-шарпанина,
Печена з часником свинина,
Крохмаль, який їдять пани.

І.П. Котляревський

наші гурмани

Advertisement
© 8428 Готуємо відмінно!. All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie. Локализация: темы wordpress