Інгредієнти:
Курячі ніжки 8-9 шт
Цибуля ріпчаста-1 шт
Часник 3-4 зубчики
Морква 1 шт
Болгарський перець 1 шт
Сіль 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Нарізати потрібно цибулю та часник.
На сковороду налити трохи рослинної олії.
І на слабкому вогні потушкувати цибулю з часником (4-5 хвилин).
Моркву очистити і натерти на крупній або дрібній терці, як ви любите. І додати до цибулі.
Перець очистити від насіння і промити. За кольором, звичайно, краще брати будь-який, крім зеленого – жовтий, червоний, оранжевий.
Додати на сковороду і тушкувати ще 5 хвилин.
Курячі ніжки промити, посолити, додати трав сушених та спецій за бажанням.
Після чого викласти їх всі поверх овочів і залити водою.
Вода повинна майже повністю покривати курку.
Накрити сковороду кришкою і тушкувати 30 хвилин (через 15 хвилин перевернути кожну ніжку на інший бік). За цей час можна приготувати абсолютно будь-який гарнір, який тільки душа забажає. Ця курка до всього підходить.
Неодмінно перевірте готовність наприкінці – проткніть вилкою саму м’ясисту ніжку: якщо почне витікати червоно-бордовий сік – тушкуйте ще, якщо прозоро-білий – все готово!
Можна приготувати відразу багато таких ніжок – дуже зручно доварювати різні гарніри, маючи готову основу у вигляді курки і таку смачну підливу з овочами.
Смачного!